almeragt - Nissan Almera GTi
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: almeragt - Nissan Almera GTi
Maťo to auto je top
Doufám, že se někde během roku potkáme
Jen bych si ty externí nádobky umístil jinam. Ale to u tebe asi nehrozí, že bys je někde urval 
Honda Civic Type-R Gr.N
Nádhera! Snad se někdy potkáme 
diky moc Mateji... Tie nadobky som chcel pocas rozobratia auta presunut do interieru, ale volal som s p. Kristkom a musel by som mu podvozok poslat na prerobenie. Hadicky sa nedaju presunut separatne, ale musis to urobit aj s nádobkami, takze dalsia spekulacia = kadial. Nakoniec sme sa na to vyprdli... Ako hovoris - u mna prakticky nehrozi, ze by som to niekde urval. Maju to tak aj kopcove specialy a je to v pohode. Ja Rally nejazdim, takze to bude pohodaMates píše:Maťo to auto je topDoufám, že se někde během roku potkáme
Jen bych si ty externí nádobky umístil jinam. Ale to u tebe asi nehrozí, že bys je někde urval
par fotiek z keramickej ochrany 9h, ktoru auto dostalo... /par fotiek pocas priebehu prac a par na rychlo spravených po dokonceni/. Prace na aute trvali vyse tyzdna, ale stalo to za to... Kvalitne fotky budu hadam coskoro
Naposledy upravil(a) Almeragt dne 05 dub 2018, 14:13, celkem upraveno 2 x.
parada, som zvedavy aku to bude mat funkcnost
- BMarcellus
To se da dozvedet na nanoceramicproject.cz i s cenou. Snad to tak i bude 
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

BMarcellus: neviem aku stranku si myslel, ale taka ako uvadzas neexistuje.
Vyrobky Nano Ceramic do nejakej miery mam uz skusenost, mam jeden z nich necely mesiac na Honde.
Mato ma ale ich tvrdsiu verziu 9H a vo viacerych vrstvach. Ja mam len Nano Ceramic Soft. Zatial to fungujue ako velmi kvalitny vosk. Teda auto sa menej spini a lahko sa umyva (mam to aj na diskoch). Zaujima ma hlavne odolnost proti kamienkom. Tazko to vsak posudit objektivne.
Staci kratky usek cesty posypany kmenmi kde odletuju kamene od auta pred tebou alebo protiiducich a mas diery v laku az na podklad. Cim ides rychlejsie tym je to poskodenie od kamenov horsie. Na Megane RS som to mal po 10tis tis km (od nova) az do podkladu plus na svetlach a celnom skle v desiatkach dierok (samozrejme som to videl hlavne ja). Na M3 som sa snazil jazdit s vacsini odstupmi od aut, alr aj tam toho bolo na moj vkus celkom hodne na to ze auto malo nieco cez 20tis km. Na Megane RS som nemal ziadnu ochranu, len voskovanie, na M3 som mal Nano ochranu Optimum Gloss Coat ktora pomahala podla mna len ciastocne a len trochu poroti skrabancom.
Toto co ma Almeragt je vsak nieco ine, je to pokial viem 5 vrstiev tvrdosti 9H co by mohlo vytvorit uz niekolko Nanometrov ochranny film na laku. Ci to pomoze aj proti odletujucim kamienkov, tazko zistit, zalezi na skych cestach sa s tym bude jazdit a akym stylom.
Ja som si uhnal par nepeknych dier v laku prave jazdenim na kopcoch, kde sme jazdili auta za sebou a tym ze sa ide rychlo, tak kazdy kamen co odleti ma vysoku rychlost a robi dost nepekne diery v laku. Proti tomuto mi nedokazal zatial nikto najst riesenie s garanciou, ako takto nejazdit, alebo kaslat na tie dierky v laku. Vedeli by to len niektore folie, ale tie maju zas svoje nagativa (vidno to) a mozu byt na laku max 3 roky a musia sa vymenit
Vyrobky Nano Ceramic do nejakej miery mam uz skusenost, mam jeden z nich necely mesiac na Honde.
Mato ma ale ich tvrdsiu verziu 9H a vo viacerych vrstvach. Ja mam len Nano Ceramic Soft. Zatial to fungujue ako velmi kvalitny vosk. Teda auto sa menej spini a lahko sa umyva (mam to aj na diskoch). Zaujima ma hlavne odolnost proti kamienkom. Tazko to vsak posudit objektivne.
Staci kratky usek cesty posypany kmenmi kde odletuju kamene od auta pred tebou alebo protiiducich a mas diery v laku az na podklad. Cim ides rychlejsie tym je to poskodenie od kamenov horsie. Na Megane RS som to mal po 10tis tis km (od nova) az do podkladu plus na svetlach a celnom skle v desiatkach dierok (samozrejme som to videl hlavne ja). Na M3 som sa snazil jazdit s vacsini odstupmi od aut, alr aj tam toho bolo na moj vkus celkom hodne na to ze auto malo nieco cez 20tis km. Na Megane RS som nemal ziadnu ochranu, len voskovanie, na M3 som mal Nano ochranu Optimum Gloss Coat ktora pomahala podla mna len ciastocne a len trochu poroti skrabancom.
Toto co ma Almeragt je vsak nieco ine, je to pokial viem 5 vrstiev tvrdosti 9H co by mohlo vytvorit uz niekolko Nanometrov ochranny film na laku. Ci to pomoze aj proti odletujucim kamienkov, tazko zistit, zalezi na skych cestach sa s tym bude jazdit a akym stylom.
Ja som si uhnal par nepeknych dier v laku prave jazdenim na kopcoch, kde sme jazdili auta za sebou a tym ze sa ide rychlo, tak kazdy kamen co odleti ma vysoku rychlost a robi dost nepekne diery v laku. Proti tomuto mi nedokazal zatial nikto najst riesenie s garanciou, ako takto nejazdit, alebo kaslat na tie dierky v laku. Vedeli by to len niektore folie, ale tie maju zas svoje nagativa (vidno to) a mozu byt na laku max 3 roky a musia sa vymenit
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 06 dub 2018, 08:21, celkem upraveno 1 x.
hlavne predtým nez nanesies 9H, musis lestit, co zaberie najviac prace - robi sa v 3 krokoch, zaberie kludne cele 4-5 dni prace... Samotna keramika uz nie je az tak casovo narocna - samozrejme sa musi nechat "vypalovat"... Soft-ka sa ma nechat taktiez vypalit najmenej 12 hodin, inak nema v podstate vyznam... /aspon tak mi bolo povedane/
Mato ty mas novy lak a ja som to daval na auto rovno so showroomu, takze lestenie, ci dokonca zbrusovsnie z laku strojovym sposobom od hrubsej po najjemnejsiu pastu, neni dovod.
Vilo, praveze je... Aj ked mas novy lak, su tam jemne skrabance - ked len vyberies zo showroom-u... Poznam par chalanov co sa tymto zaoberaju a chodia im tam zo showroom-ov auta samotných predajcov, a vzdy sa samozrejme lesti... Sam som bol u týchto chalanov viackrát skontrolovat a pozriet, brusenie trvalo cca 4 dni... Auto bolo u nich spolu 9 dni vratane sviatkov... Robili na tom 7 dni.blesk666 píše:Mato ty mas novy lak a ja som to daval na auto rovno so showroomu, takze lestenie, ci dokonca zbrusovsnie z laku strojovym sposobom od hrubsej po najjemnejsiu pastu, neni dovod.
Mato:
1.auta ked pridu do showroomu automaticky sa pred odovzdanim umyvaju, drviva vatsina showroomov to bere na kefy...
2.Ked si poziadas predajcu auto ti neumyju (a rovnako pri servise zakazat umyvat), vatsine skrabancov sa vyhnes
3. To co na laku napriek tomu je sa bud moze pod dobre namierenymi lampami lokalne s citom prelestit.
4. To co na aute nepriek tomu bude-teda nejaky lokalny mikroskrsbanec ktiry je len na povrchu-na to su tzv sealanty napr Autoglym Super Resin Polish. Aolikaciou sa tieto pripadne mikro skrabance bezabrazivne vyplnia/odstrania.
Samozrejme vela aut je zo showroomu doskriabanych dost, tm ine ako opisujes nepomoze. Tak ci tak na tom nemas za par hodin prace co robit, vsetko nad to je cista uchylacina, lebo s tym autom by si potom ani jazdit nemohol a ak by ti niekto odstrelil co len jeden kamen do tvojho auta, musel by si ho prenasledovat a patricne mu dat rucne strucne najavo co ti sposobil.
No a nemyslitelne to auto nechat co len 10 min stat vonku bez tvojho dozoru. No a to nehovrim o jazdeni v zime a v dazi, o tom nemoze byt ani rec. No a este by si si musel namontovat velke Rally zasterky kedze kamene lietaju od lepivych gum:-)
1.auta ked pridu do showroomu automaticky sa pred odovzdanim umyvaju, drviva vatsina showroomov to bere na kefy...
2.Ked si poziadas predajcu auto ti neumyju (a rovnako pri servise zakazat umyvat), vatsine skrabancov sa vyhnes
3. To co na laku napriek tomu je sa bud moze pod dobre namierenymi lampami lokalne s citom prelestit.
4. To co na aute nepriek tomu bude-teda nejaky lokalny mikroskrsbanec ktiry je len na povrchu-na to su tzv sealanty napr Autoglym Super Resin Polish. Aolikaciou sa tieto pripadne mikro skrabance bezabrazivne vyplnia/odstrania.
Samozrejme vela aut je zo showroomu doskriabanych dost, tm ine ako opisujes nepomoze. Tak ci tak na tom nemas za par hodin prace co robit, vsetko nad to je cista uchylacina, lebo s tym autom by si potom ani jazdit nemohol a ak by ti niekto odstrelil co len jeden kamen do tvojho auta, musel by si ho prenasledovat a patricne mu dat rucne strucne najavo co ti sposobil.
No a nemyslitelne to auto nechat co len 10 min stat vonku bez tvojho dozoru. No a to nehovrim o jazdeni v zime a v dazi, o tom nemoze byt ani rec. No a este by si si musel namontovat velke Rally zasterky kedze kamene lietaju od lepivych gum:-)
Vilo, vacsina ludi, ktori sa tym zaoberaju to urcitym spôsobom "prehanaju". Mne ide v prvom rade o urcitu ochranu laku, nic viac, nic menej... Mam auto na jazdenie.
Pokial si dana firma za to vypyta xy penazi, prinalezi, aby tomu venovali cas a pozornost, ktoru deklaruju. Moj lak mal po zime relativne dost skrabancov, nakolko bolo auto v servise a tam na to nedavaju obzvlast velky pozor. Nechcu to samozrejme doskriabat, ale auto je prachove, stoji tam 2-3 tyzdne. A pred zimou som najazdil iba cca 800 km, ale ochranu laku som nijako neriesil.
Pokial by som mal dat za ten "program" zaplatit plnu sumu, kaslal by som na to. Dohodli sme sa, a myslim ze sme vzajomne spokojni. Výsledok urcite stoji za to, na zivo je to velky rozdiel oproti tomu, ako to vyzeralo ked si bol u mna - to mozem s urcitostou potvrdit
Pokial si dana firma za to vypyta xy penazi, prinalezi, aby tomu venovali cas a pozornost, ktoru deklaruju. Moj lak mal po zime relativne dost skrabancov, nakolko bolo auto v servise a tam na to nedavaju obzvlast velky pozor. Nechcu to samozrejme doskriabat, ale auto je prachove, stoji tam 2-3 tyzdne. A pred zimou som najazdil iba cca 800 km, ale ochranu laku som nijako neriesil.
Pokial by som mal dat za ten "program" zaplatit plnu sumu, kaslal by som na to. Dohodli sme sa, a myslim ze sme vzajomne spokojni. Výsledok urcite stoji za to, na zivo je to velky rozdiel oproti tomu, ako to vyzeralo ked si bol u mna - to mozem s urcitostou potvrdit
- BMarcellus
Oprava; nanoceramicprotect.cz
Jasne,novy laky jsou ultra mekky jak doma prelakovany auto,coz mam moznost doma srovnavat. Na nasich starsich autech 12 let a vic je mnohem odolnejsi
Jasne,novy laky jsou ultra mekky jak doma prelakovany auto,coz mam moznost doma srovnavat. Na nasich starsich autech 12 let a vic je mnohem odolnejsi
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

Jenom takova vsuvka, davat keramiku na novy auto na showroomu je holej nesmysl..... 
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
Qvale: preco?
keď som sa o to zaujímal existuje ešte konkurencia ku keramike a to "tekuté sklo" POMPONAZZI QUARTZ(GLASS) COATING, ale málo lúdi s tým robí.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
chalani v A-M-A exhaust mi robili nove zvody. Dohodnuti sme boli este koncom minulého roka. Robili sa na mieru - pocitalo sa podla konkrétnych detailných udajov motora /kompresia, vrtanie, zdvih, ventilove vole, vacky, priemer a dlzka ventilov, sacich a výfukových portov, objem sania atd./. Su to 4-1 stepped design - cize primarne vetvy su z dvoch odlisnych priemerov, nasleduje 2.25 inch venturi + megafon s reverznym kónusom - sluzi na udrzanie vykonu v co najvacsom spektre otacok... Po spocitani prisli na rad aj simulacie - vykonovy potencial motora bez ohladu na pouzite palivo alebo predzapal je vypocitany na 270-280 PS pri 9000 RPM. Juraj spravil vsetko potrebne v software ohladne pocitania a simulacii , Majo z AMA osobne vyfuk vyrobil. Vyslo to perfektne, pred ich pracou klobuk dole. Velmi si vazim ich pristup, zmysel pre detaily a celkovo spickovo odvedenu pracu.
Nasledne kontrola mapy u Raddy-ho - za co mu opat patri velka vdaka. Vzdy si ochotne najde cas a viem, ze ho ma velmi malo. Diky kamo!
Nasledne kontrola mapy u Raddy-ho - za co mu opat patri velka vdaka. Vzdy si ochotne najde cas a viem, ze ho ma velmi malo. Diky kamo!
Naposledy upravil(a) Almeragt dne 16 kvě 2018, 12:22, celkem upraveno 1 x.
na moju poziadavku chalani upravili aj stredovy tlmic, cim sa znizila hlucnost vyfuku. Teraz je o 10 cm dlhsi a o 1 cm na priemer sirsi...
Zhodou okolnosti som v AMA vcera bol a “natreli” ta. Chalani maju moj respekt. Zvody urobili fakt spickovo. Dovolim si tvrdit ze v SR/CR su najlepsi. termoizokacnu pasku by som urcite kvoli odizolovaniu tepla daval tiez.
Obdivuhodná práce. Přiznám se, že některá řešení vidím prvně a tak se musím zeptat, jak je to s tím udržením výkonu v největším spektru otáček. Naprosto chápu hon za rovnoměrným rozložením, ale zajímají mě efekty těch jednotlivých segmentů i jejich rozmístění. Tedy co udělá megafon s reverzním kónusem atd. Jaksi mě vzhled těch svodů fascinuje a taky by mi bylo líto ten skvost skrýt pod pásku, ikdyž je samozřejmě účel jasný.
Respekt. 
termopaska je v tomto pripade nutnost. Zvody su velmi blizko chladica a celkovo motorovy priestor sa velmi hreje. Po vymene zvodov citelne stupli teploty v motorovom priestore, takze nepouzit pasku ani neprichadzalo do uvahy. Volba padla na Thermotec Platinum - mam dobre skusenosti co sa tyka trvacnosti uz na predoslych zvodoch, vydrzi ovela viac ako ta obycajna... Chcel som inak riesit keramicky nastrek, ale nenasiel som nikoho v CZ/SK kto by to vedel relevantne zabezpecit. Posielat do UK a zaplatit povedzme 400 EUR a viac som zamietol
Kousmen: http://www.dragzine.com/news/tech-five- ... e-headers/
http://www.burnsstainless.com/mergecollectorsmain.aspx
Tiez nie som nejaky odbornik, preto som si nechal poradit u chalanov v AMA. Dal som im typ z USA a rataci program "vyplul" idealne priemery, dlzky atd. V simuláciách sme si overili, ci to prinesie urcity prinos.
Takto sme to finalne "upratali"...
Kousmen: http://www.dragzine.com/news/tech-five- ... e-headers/
http://www.burnsstainless.com/mergecollectorsmain.aspx
Tiez nie som nejaky odbornik, preto som si nechal poradit u chalanov v AMA. Dal som im typ z USA a rataci program "vyplul" idealne priemery, dlzky atd. V simuláciách sme si overili, ci to prinesie urcity prinos.
Takto sme to finalne "upratali"...
co “dunenie” (droning) v rozmedzi otacok 2-3,5tis ? SR20 s tym ma obecne problem pri pouziti roznych konfiguracii aftermarket vyfukov. Prave o tom sme mali s Majom a Jurajom vcera debatu a celkom seriozne sa tym vedia zaoberat a riesit to. (pomocou Helmholzovych rezonatorov “naladenych na rezonancnu frekvenciu, resp rozsah frekvencii). Aj drahi a renomovani vyrobcovia sa tym nezaoberaju a co horsie mavaju velmi hrube chyby v technickom designe od hlavy az po koniec.
Vilo, uprimne - to je asi posledna vec na svete, co ma trapi
. Tak huci prevodovka, ze je to uplne jedno... okrem toho 2500-3000 RPM takmer nejazdis, vzdy je to viac... ale vyfuk je urcite tichsi ako predtym - robil som to hlavne kvoli tomu, aby som moc neprudil ...