Kandry - Toyota Celica GT4 ST165 (1988)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Kandry - Toyota Celica GT4 ST165 (1988)
Tyvado to je nádhera !
Gratuluju, skvělá práce a doufám že auto někde uvidím na živo 
Fun car:MX-5 NB 1.8
Daily car: Civic EP2 1.6 vtec sport
SOLD:Primera P11 2.0i SR20DE low budget/weight
Daily car: Civic EP2 1.6 vtec sport
SOLD:Primera P11 2.0i SR20DE low budget/weight
Zejména na rychlých asfaltových úsecích a okruzích se používaly tyhle dalo by se nazvat „cooling plate covers“ usměrňující vzduch tam kam je potřeba.Používaly je jak Lancie tak i Fordy,Toyoty...na okruzích to bylo třeba Audi.Jinak polepy klasika OZQvale píše:No, v zime a na sotoline kde se puvodne pouzivaly nebyl az takovej problem s chlazenim, ale i tak diky vnitrni konstrukci to kupodivu chladi slusne....
Pak se jezdily i na asfaltu a fungovalo to i jako okruhovy kolo.......
Budes davat Tom's polep nebo klasicky OZ....?

A děkuji všem za kladné ohlasy
Utvrzuje mně to v tom,že jsem se vydal správnou cestou a že mám i nadále pokračovat v tom co dělám... 
Krásná Celica! Přesně tuhle péči si tyhle skvosty zastouží. Paráda.
pár Nissanů
pár Toyot
pár Toyot
na tych kolach vyzera uzasne... Parada
Konečně dorazily i nálepky 

a taky jsem si dovolil ukrást pár fotek,které vznikly v Ostravě na sraze

a taky jsem si dovolil ukrást pár fotek,které vznikly v Ostravě na sraze

Opravdu nádherná, precizní práce 
Zdravím všechny v novém roce 18
Konečně jsem se dokopal k tomu oživit trochu tohle vlákno.Měl jsem spoustu práce jak v práci
tak i doma a Celica trochu šla stranou,to musím přiznat,ale to v žádném případě neznamená,že bych nad ní zanevřel
Nakoupilo se (nebo je na cestě) spousta dílů. Problém je s časem tak tedy hodím nějaké ty fotky a komentáře k tomu co jsem během těch pár měsíců nečinnosti nasyslil a co by se mělo během tohoto roku nainstalovat.
Na bazoši se celkem dlouho válely tyhle Toyota Team Europe kola tak jsem po nich sáhnul,protože tento rozměr mám v TP a na STK a jako záložní sada to je naprosto ideální výběr
Momentálně na těchto kolech i přečkáváme zimu.

OZ dostaly center caps made in China,ale pasujou hezky a nevypadají vůbec zle

V garáži došlo k menší nehodě a odsral to blatník u řidiče
..to mne přinutilo zasáhnout a předčasně koupit blatníky z laminátu.Sedí hezky,ale přece jen nějaká práce na tom bude..hlavně ten roh u A-sloupku.Tam není dodržen správný úhel zahnutí a nesedí to ke kapotě.

Taky jsem se dostal ke koupě ALU chladiče.Značka Ebay No name co bastlilo nějaké prase.Bohužel je tohle jedna z mála možností jak sehnat ALU chladič na ST165 za rozumné peníze.Při přepravě však došlo k poškození,tak jsem ho vyreklamoval a peníze včetně poštovného mi vrátili.Takže chladič gratis..Poškození by však na funkci snad nemělo mít vliv.

Spolu s lidmi co se hýbou okolo Celic 4.generace mám tu možnost spolupracovat na výrobě cooling panelu.momentální stav je,že byl vyroben 1.karbonový prototyp a podstupuje zkoušení.Všechno je vedeno pod záštitou Carbon Microsystem v Lotyšsku.Dodávají však i karbonové díly na další generace Celic což stojí za omrknutí

Za levný peníz jsem sehnal přední třmeny z ST185-ky a budu přecházet na větší kotouče.To vše jen z důvodu bezpečnosti

Ještě bych zmínil,že se mi po dlouhé době podařilo sehnat to SPRÁVNÉ těsnění pro střešní ventilace.V CZ ani na ebay prostě tenhle rozměr a profil nejde sehnat...tak jsem se obrátil přímo do Japonska ke klukům do Kotobuki garage,kteří tyto úpravy provádějí a vyšli mi vstříc a poslali dostatečné množství těsnění.Za to jim velké díky
Dále už jenom nějaké kokotiny jako držáky na budíky STACK a podobné nesmysly...Práce je mnoho..snad tenhle rok bude ve znamení nějakého pokroku 
Na bazoši se celkem dlouho válely tyhle Toyota Team Europe kola tak jsem po nich sáhnul,protože tento rozměr mám v TP a na STK a jako záložní sada to je naprosto ideální výběr

OZ dostaly center caps made in China,ale pasujou hezky a nevypadají vůbec zle

V garáži došlo k menší nehodě a odsral to blatník u řidiče

Taky jsem se dostal ke koupě ALU chladiče.Značka Ebay No name co bastlilo nějaké prase.Bohužel je tohle jedna z mála možností jak sehnat ALU chladič na ST165 za rozumné peníze.Při přepravě však došlo k poškození,tak jsem ho vyreklamoval a peníze včetně poštovného mi vrátili.Takže chladič gratis..Poškození by však na funkci snad nemělo mít vliv.

Spolu s lidmi co se hýbou okolo Celic 4.generace mám tu možnost spolupracovat na výrobě cooling panelu.momentální stav je,že byl vyroben 1.karbonový prototyp a podstupuje zkoušení.Všechno je vedeno pod záštitou Carbon Microsystem v Lotyšsku.Dodávají však i karbonové díly na další generace Celic což stojí za omrknutí

Za levný peníz jsem sehnal přední třmeny z ST185-ky a budu přecházet na větší kotouče.To vše jen z důvodu bezpečnosti

Ještě bych zmínil,že se mi po dlouhé době podařilo sehnat to SPRÁVNÉ těsnění pro střešní ventilace.V CZ ani na ebay prostě tenhle rozměr a profil nejde sehnat...tak jsem se obrátil přímo do Japonska ke klukům do Kotobuki garage,kteří tyto úpravy provádějí a vyšli mi vstříc a poslali dostatečné množství těsnění.Za to jim velké díky
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Ani mi nemluv...Kandry píše:Bohužel je tohle jedna z mála možností jak sehnat ALU chladič na ST165 za rozumné peníze.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

-
Idaho von Věšín
Omlouvám se za spam, ale na dílne mi přistála 4g celica ( FWD ) na díly pokud bys neco potřeboval, nebo jiste znáš další majitele.. bude tu cca mesíc pak jde do srotu ..
V pohodě.Dík,že ses ozval.Jedná se o tu červenou s 4AGE motorem předpokládám.Psal jsem vám tam pod fotku komentář o které věci bych měl zájemIdaho von Věšín píše:Omlouvám se za spam, ale na dílne mi přistála 4g celica ( FWD ) na díly pokud bys neco potřeboval, nebo jiste znáš další majitele.. bude tu cca mesíc pak jde do srotu ..
Známému na Preludě s automatem se stalo něco podobného.Mu ale prasknul ten vrchní kryt.Koupil chladič pro manuální převodovku ten kryt oddělal(poškodil při tom to těsnění pod ním) místo těsnění použil silikon na motory zase to dal do kupy a hrká na tom bez problémů dodnes.Nevím jakým způsobem ten vrchní kryt drží na Toyotě,ale na Hondě to bylo asi milion takových zahnutých pacekTrautenberg píše:Ani mi nemluv...Na AT200 mi odešlo těsnění mezi tělem chladiče a plastovým vrchním krytem, takže po delším stání se mi z něj hulí (z toho chladiče) jak z komína a hliníkovej, novej se nedá snad nikde sehnat.
Jsem rád, že se tenhle projekt hýbe. ST165-ek je tak moc málo, že je to až smutný...
-
Idaho von Věšín
ááah, ano ta, ja dnes lítal po doktorech ( a zítra jeste pul dne ) tak zítra nejdéle pozítří doplním..Kandry píše: V pohodě.Dík,že ses ozval.Jedná se o tu červenou s 4AGE motorem předpokládám.Psal jsem vám tam pod fotku komentář o které věci bych měl zájem
Škoda těch blatníků, kde si sháněl ty laminátové?
Na červenou jsem se už taky díval, ale vlastně nevím co bych tak nějak potřeboval
Na červenou jsem se už taky díval, ale vlastně nevím co bych tak nějak potřeboval
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
času dost,není kam spěchatIdaho von Věšín píše: ááah, ano ta, ja dnes lítal po doktorech ( a zítra jeste pul dne ) tak zítra nejdéle pozítří doplním..
Blatníky mám od sousedů z Polska.http://www.gt4-racing.eu/index.php/toyo ... ings-st165houstik píše:Kde pak si sehnal blatníčky?
Mám to kousek od hranic,takže jsem si to poslal ke známému v Polsku a pak si pro to osobně přijel a ušetřil tak nějakou korunu
Tvůj příspěvek jsem úplně přehlédnulSeeJ. píše:Škoda těch blatníků, kde si sháněl ty laminátové?
Cooling panel úspěšně podstoupil testování.Provedou se ještě minimální změny,ale ještě tenhle měsíc se to pošle do výroby

Na cestě jsou také laminátové rozšíření pro přední blatníky...

Na cestě jsou také laminátové rozšíření pro přední blatníky...

Panel vypadá dobře 
SeeJ. Photography
Taky se mi líbí a hlavně dobrej matrošSeeJ. píše:Panel vypadá dobře
Jojo, přesně jak říkáš, sehnat něco na 4g... takřka nemožné, zvlášť když to neni GT4 
SeeJ. Photography
Zdarec pánové
jsem zase zpátky a podávám raport co se na stroji v posledním třičtvrtě roce událo..Vidím,že se mi smazaly fotky z progressu :-/ takže jsem celkem nasranej,ale časem to tady vložím všechno znovu.
Navážu tedy volně na to co se odehrávalo začátkem roku tzn. v očekávání byl cooling panel z karbonu.O pár měsíců se zdržela výroba,ale nakonec dorazil.Vyžadovalo to trochu úprav a vrtání,ale je to tam

V mezičase se objevily další mlhovky v TOP stavu na japonském yahoo...nemohl jsem je tam nechat

při jednom se z Japonska nechal poslat nový lanovod pravé ruční brzdy + plastové příchyty blatník/nárazník

Také jsem využil jedné zajímavé group buy akce kterou organizoval jeden chlápek z Holandska.Dal si opravdu záležet,sám to navrhoval,vyměřoval i zadal do výroby.Jsou sice původně na ST162 tzn.že kobereček u spolujezdce jak v předu tak vzadu je trošičku větší na levé straně.To je kvůli tomu,že ST165 má středový tunel na pravé straně rozšířen kvůli kardanu.To mi však vůbec nevadí.Jednalo se o jednorázovou akci a jsem rád,že jsem toho využil.Tyhle nesmysly (však užitečné) se moc dobře neshánějí...

Samozřejmě došlo taky k lakování blatníku po tom co se podařil napasovat a vyvrtat potřebné otvory k uchycení

V tuhle chvíli došlo k velkému zlomu kdy jsem mohl vyrazit na okresky,ale když už jsem byl v tom zápalu tak jsem opětovně rozebral celý předek a pustil se do věcí,které jsem měl v plánu už dávno

Sundal se pravý světlomet (vůz kdysi dávno podjel pod nějáký nesmysl a odsrala to kapota a mrkačka..to ještě za minulého majitele) Kapotu vyměnil,ale mrkačka se mu podařila sehnat pouze z verze před faceliftem.To znamená,že neměla potřebný úchyt pro prodlouženou facelift masku.Došlo tedy k revizi světlometu a lakování do barvy motorového prostoru

Neméně důležitou věcí bylo vyhození klimatizace.Stejně jsem ji nikdy nepoužil a chladič akorát bránil přístupu vzduchu k tomu vodnímu...

Když už to bylo všechno dole a hromada přístupu k důležitým částem,tak se provedla revize ventilátoru i nějaký ten komaxit

Taky jsem oprášil hliníkový GRATIS chladič,který se mi tady válel už pěkně dlouhou dobu a všechno se smontovalo

Jelikož jsem si při rozebírání všimnul,že přední silentblok motoru je v zuboženém stavu (foto jsem bohužel zapomněl pořídit) tak jsem u kluků od BRD z UK pořídil novej kousek + jsem přihodil i malé silentbloky pro lyžinu pod motorem

Původní vymačkaný sráč vs. BRD

Sada obsahuje slinetbloky jak pro předek tak i zadek.Na instalaci toho zadního ještě nebyl čas...

Dávno jsem avizoval,že přecházím na větší přední brzdy.Konkrétně jde o jednoduchý swap z modelu ST185.Třmeny jsou oproti původním jednopístkové a dovolují použití kotouče o rozměru 277mm.Třmeny jsem již měl delší dobu doma,akorát se udělal repas + barva.Fotky z repasu nejsou..stejně to každý dělal minimálně tisíckrát a není na tom vůbec nic zajímavého

Vyhozením klimatizace logicky došlo k tomu,že bylo třeba vyřešit pohon alternátoru.Vyřešila to sada s kratším řemenem,novou odlehčenou řemenicí pro napínací mechanismus a ložiskem Koyo

Při testu čidla teploty pro ventilátor zjištěno spálené relé,takže nahrazeno zánovním kusem a všechno fičí jak má.Dovolím si tady přidat jeden poznatek,který jsem zjistil.Pokud bude někdo vyhazovat klimu ze staré Toyoty tak jako já a nepojede mu ventilátor,tak je třeba zachovat jeden z tlakových spínačů,který je nainstalován na trubkách od klimy.Lze to však vyřešit i klemou do konektoru

Asi nemá smysl psát,že všude,kde se něco rozebíralo se použily nové šrouby a matky..protože to beru jako automatickou věc..to samé platí i s čištěním veškerých ploch zasažených letitou patinou tvořenou z prachu
To je asi tak pro tuto chvíli vše...momentálně čekám na objednané kotouče EBC Turbo groove + desky Ferodo DS2500 .Desky v katalogu výrobce pro třmeny z ST185 sice nejsou,ale rozměrem jsou stejné jako z ST182 které v katalogu mají,tak snad to bude pasovat....
Navážu tedy volně na to co se odehrávalo začátkem roku tzn. v očekávání byl cooling panel z karbonu.O pár měsíců se zdržela výroba,ale nakonec dorazil.Vyžadovalo to trochu úprav a vrtání,ale je to tam

V mezičase se objevily další mlhovky v TOP stavu na japonském yahoo...nemohl jsem je tam nechat

při jednom se z Japonska nechal poslat nový lanovod pravé ruční brzdy + plastové příchyty blatník/nárazník

Také jsem využil jedné zajímavé group buy akce kterou organizoval jeden chlápek z Holandska.Dal si opravdu záležet,sám to navrhoval,vyměřoval i zadal do výroby.Jsou sice původně na ST162 tzn.že kobereček u spolujezdce jak v předu tak vzadu je trošičku větší na levé straně.To je kvůli tomu,že ST165 má středový tunel na pravé straně rozšířen kvůli kardanu.To mi však vůbec nevadí.Jednalo se o jednorázovou akci a jsem rád,že jsem toho využil.Tyhle nesmysly (však užitečné) se moc dobře neshánějí...

Samozřejmě došlo taky k lakování blatníku po tom co se podařil napasovat a vyvrtat potřebné otvory k uchycení

V tuhle chvíli došlo k velkému zlomu kdy jsem mohl vyrazit na okresky,ale když už jsem byl v tom zápalu tak jsem opětovně rozebral celý předek a pustil se do věcí,které jsem měl v plánu už dávno

Sundal se pravý světlomet (vůz kdysi dávno podjel pod nějáký nesmysl a odsrala to kapota a mrkačka..to ještě za minulého majitele) Kapotu vyměnil,ale mrkačka se mu podařila sehnat pouze z verze před faceliftem.To znamená,že neměla potřebný úchyt pro prodlouženou facelift masku.Došlo tedy k revizi světlometu a lakování do barvy motorového prostoru

Neméně důležitou věcí bylo vyhození klimatizace.Stejně jsem ji nikdy nepoužil a chladič akorát bránil přístupu vzduchu k tomu vodnímu...

Když už to bylo všechno dole a hromada přístupu k důležitým částem,tak se provedla revize ventilátoru i nějaký ten komaxit

Taky jsem oprášil hliníkový GRATIS chladič,který se mi tady válel už pěkně dlouhou dobu a všechno se smontovalo

Jelikož jsem si při rozebírání všimnul,že přední silentblok motoru je v zuboženém stavu (foto jsem bohužel zapomněl pořídit) tak jsem u kluků od BRD z UK pořídil novej kousek + jsem přihodil i malé silentbloky pro lyžinu pod motorem

Původní vymačkaný sráč vs. BRD

Sada obsahuje slinetbloky jak pro předek tak i zadek.Na instalaci toho zadního ještě nebyl čas...

Dávno jsem avizoval,že přecházím na větší přední brzdy.Konkrétně jde o jednoduchý swap z modelu ST185.Třmeny jsou oproti původním jednopístkové a dovolují použití kotouče o rozměru 277mm.Třmeny jsem již měl delší dobu doma,akorát se udělal repas + barva.Fotky z repasu nejsou..stejně to každý dělal minimálně tisíckrát a není na tom vůbec nic zajímavého

Vyhozením klimatizace logicky došlo k tomu,že bylo třeba vyřešit pohon alternátoru.Vyřešila to sada s kratším řemenem,novou odlehčenou řemenicí pro napínací mechanismus a ložiskem Koyo

Při testu čidla teploty pro ventilátor zjištěno spálené relé,takže nahrazeno zánovním kusem a všechno fičí jak má.Dovolím si tady přidat jeden poznatek,který jsem zjistil.Pokud bude někdo vyhazovat klimu ze staré Toyoty tak jako já a nepojede mu ventilátor,tak je třeba zachovat jeden z tlakových spínačů,který je nainstalován na trubkách od klimy.Lze to však vyřešit i klemou do konektoru

Asi nemá smysl psát,že všude,kde se něco rozebíralo se použily nové šrouby a matky..protože to beru jako automatickou věc..to samé platí i s čištěním veškerých ploch zasažených letitou patinou tvořenou z prachu
To je asi tak pro tuto chvíli vše...momentálně čekám na objednané kotouče EBC Turbo groove + desky Ferodo DS2500 .Desky v katalogu výrobce pro třmeny z ST185 sice nejsou,ale rozměrem jsou stejné jako z ST182 které v katalogu mají,tak snad to bude pasovat....
Opravdu klobouk dolů...děláš z toho krásný klenot. A to je dobře, T16 moc není, a turbín už vůbec ne. Držím palce, vedeš si výborně

Moc pěkný chlape. Už máš ty brzdy na autě? To mi vyfoť těhlici, díky. Já jsem tam dal dvoupístky z 202 tam je kotouč taky 275, ale 28mm. Ucyhcení třmenu v pohodě pasovalo, ale kotouče jsem musel stočil na zpátky na 255mm. Sice voser, teď jsou brzdy neúnavný. 
Babička Celica ST162