MAZDY MPS - general

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
marek.dh

Re: MAZDY MPS - general

Příspěvek od marek.dh » 16 srp 2017, 05:06

Es1st: mně se osvědčil na starší díly www.autodufek.cz - má tam docela dobré cenovky a hodně věcí. Jinak s tím olejem jsme to řešili s Mildou a objednal jsem ten Castrol, tak uvidíme.
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 16 srp 2017, 11:26

Co se použitých dílů a komunikace týče tak za mě jednoznačně http://www.mazdapavlice.cz , když už zákazníci nechtěj origo nový díly. S dufkem je to vždy složitý, jeden díl špatně další pošle vadný atd...
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Es1st

Příspěvek od Es1st » 16 srp 2017, 13:46

Na autodufek jsem psal, stejně jako do dalších několika ofiko mazda servisů, ale odpověď byla všude stejná - nemáme a ani centrální sklad nemá, takže nikdo neví kdy to může přijít. Navíc ta cena za novou hadici je hodně přehnaná.
Ale už mi z jednoho vrakoviště napsali že ji mají, tak to snad klapne.

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 24 srp 2017, 08:40

Pánové, prodávám své nejpekelnější MPS,co jsem kdy vlastnil.

https://auto.bazos.cz/inzerat/78536577/Mazda3-MPS.php

Lesnoj

Příspěvek od Lesnoj » 25 srp 2017, 14:09

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde se dá přečipovat v ČR Mazdu MPS r.v 2012, aniž bych se bál, že mi ji poničí ?
Pak bych chtěl dát do auta COLD AIR INTAKE LONG Version a BOV Dualport - Turbo Smart ideálně by bylo, aby to vše proběhlo v jednom servisu.
Děkuji za odpovědi.

KubajszMPS

Příspěvek od KubajszMPS » 25 srp 2017, 17:58

Lesnoj píše:Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde se dá přečipovat v ČR Mazdu MPS r.v 2012, aniž bych se bál, že mi ji poničí ?
Pak bych chtěl dát do auta COLD AIR INTAKE LONG Version a BOV Dualport - Turbo Smart ideálně by bylo, aby to vše proběhlo v jednom servisu.
Děkuji za odpovědi.
Ahoj, v CR a v SK bohužel nemají takové zkusenosti s DISI motory jako ve Varšavě v SSG. U nich sezenes i sání a BOV. Zkus se podívat na http://www.ssgarage.pl a dozvíš se více. Hurikanus si nechal na BL upravovat ecu na Slovensku u známější firmy a totálně to pokonili:) podívej se v tomto vlákně na předchozí stránky a dozvíš se více:)
Jinak tě tady vítám :)

Lesnoj

Příspěvek od Lesnoj » 28 srp 2017, 08:19

KubajszMPS píše: Ahoj, v CR a v SK bohužel nemají takové zkusenosti s DISI motory jako ve Varšavě v SSG. U nich sezenes i sání a BOV. Zkus se podívat na http://www.ssgarage.pl a dozvíš se více. Hurikanus si nechal na BL upravovat ecu na Slovensku u známější firmy a totálně to pokonili:) podívej se v tomto vlákně na předchozí stránky a dozvíš se více:)
Jinak tě tady vítám :)
Děkuji moc za info :) pouknu se na stránky. Ještě bych měl dotaz, co jsou ty MAPY o kterých se tu bavíte, snažil jsem to dohledat ale podstata mi pořád uniká.
Je to nějaký software co upravuje řídicí jednotku ?

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 28 srp 2017, 13:38

Lesnoj píše: Děkuji moc za info :) pouknu se na stránky. Ještě bych měl dotaz, co jsou ty MAPY o kterých se tu bavíte, snažil jsem to dohledat ale podstata mi pořád uniká.
Je to nějaký software co upravuje řídicí jednotku ?
Mapy jsou dá se říct software řídící jednotky obsahující jednak kalibrační tabulky různých čidel a pak hlavně všechny informace o tom, co má za konkrétních podmínek dle různých čidel v autě (rychlost, otáčky, poloha pedálu, teploty, tlaky, lambda sonda, váha vzduchu, poloha kliky/vačky, atd...) jednotka vydat za povely na výstupy ovládající motor (poloha klapky, vstřikovače, předstih zapalování, regulace tlaku turba, variabilní sání, natočení vačky, atd)

Když se udělá nějaký fyzický zásah do motoru (větší sání, větší turbo, ostré vačky atd) tak se právě změnou některých hodnot v mapách docílí co nejefektivnějšího chodu motoru a tím např zvýšení výkonu nebo snížení spotřeby atd.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)

KubajszMPS

Příspěvek od KubajszMPS » 28 srp 2017, 18:52

Lépe to už napsat nejde, Deri to vysvětlil skvěle:)

advin

Příspěvek od advin » 20 zář 2017, 08:09

Nazdar vespolek :)

Mam taky problem, ktory zatial neviem identifikovat. Nahral som ho na stary smejdphone, takze nahravka nie je nijak extra kvalitna, a co je horsie, so zatvorenou kapotou som pokazil akustiku a neznie to ako v realite, ale mozno niekto nieco pocut bude. Mozem urobit nahravku s otvorenou kapotou, mozno to bude lepsie, len akurat stale nonstop prsi...
Ide o to, ze vcera pri jazde medzi 40-70kmh, priemerna akceleracia (ani pomaly ani na max), mi zacalo z motoroveho priestoru nieco hrkat.. Znelo to ako ventilator ktory ma nieco v ceste/lopatkach, no mozno je to len moja paranoja a domyslel som si, cize nechcem opisovat nieco s cim som si neni isty. Trvalo to asi 5-8sekund, potom som ubral plyn, nechal volnobeh, zaroven auto spomalovalo, teraz neviem preso ci som pridal plyn alebo nie, asi ano, ten zvuk bol intenzivnejsi, ako keby nieco o nieco narazilo alebo skor vysycalo(?), jednoducho zvuk bol velmi kratky, napr pol sekundy, a potom uz OK, ticho a auto islo normalne, ale odvtedy som maximalnu akceleraciu neskusal, len bezna jazda do 3000RPM.

Dalsia vec je, ale to trva uz asi mesiac, neviem kedy som si to vsimol, ked vypnem motor (po akejkolvek jazde, motor uz vychaldnuty), tak pocut zvuk ako keby nejaky kov trie o iny kov. Paradoxne toto je lepsie pocut v nahravke. To sa pytam len tak pomimo, ci ten zvuk nieco znamena, alebo je to normalne.

Ten hrkot pri otackach 1400-1500, v useku od 0:40 do 0:50 je to najcistejsie v tejto nahravke, ku koncu pocut vypnutie motoru, dva krat - nech je lepsia vzorka na posudenie.
Mozem este skusit nahrat podobnu nahravku, len s kapotou otvorenou, asi tam bude nahravka menej skreslena...

Kazdopadne MPS3 (2gen) ma uz 227 tisic km, vsetko je original, okrem vymeny rozvodov. preto som myslel ze turbo, no otazne je, ci to nemoze byt aj nieco ine. Nejde mi sem nahrat zvuk, tak som to dal na https://uloz.to/!XCOQjm7qM3JF/mazda-3-m ... y-zvuk-3gp pripadne keby niekto pozna lepsi sposob ako zdielat subor, tak nahram aj inde.. isiel by som s tym aj do servisu, no nepoznam v mojom okoli ziadny, tak ked niekto pozna nieblo blizko Bratislavy, tak sa potesim. Teraz je otazne , co pocujete na tej nahravke? :)

Dik

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 21 zář 2017, 11:56

Cau, řekl bych že to budou rozvody. Škoda, že u BLka nejde přes olejové víčko přímo vidět na řetěz.

advin

Příspěvek od advin » 22 zář 2017, 07:34

Cau, dik za tip. Mam lepsiu nahravku, tak trochu, otvorena kapota.. Studeny start... https://uloz.to/!6u2GGRooVQpw/studeny-start-3gp
Hm, v mazde mi povedali, podla pocuvania motoru pri 1400-1700, kde je to pocut, ze nevie presne, museli by zhodit remen a vylucovacou metodou. Ale padlo tam, ze to MOZE byt aj alternator - asi ten najlepsi pripad. A mozno aj rozvody alebo nieco tam. Tie maju na sebe len 40 tisic KM, 80% dialnicnych 100kmh. Takze neviem, divne. Ale najblizsi termin, kedy mali volne, je o 2 tyzdne...

No ale, KEBY je to atlernator, neda sa to zistit aj meranim voltaze na baterii? Ale mozno nie je uplne mrtvy, a nabija, len je velmi blizko k smrti. Pripadne nasiel som tu video na https://www.youtube.com/watch?v=SpQ6XI8e0LQ kde hovori, ze ak je zvuk od alternatoru, staci ho za chodu odpojit a ked to prestane, je to alternator - velmi zaujimave, ale je toto bezpecne? Preco potom neurobili takyto test v mazde? :) Mozno nie za chodu, ale ked je motor OFF, odpojim, nastartujem - vypocujem, a potom zas vypnem a zapojim?

Niekde pisu, ze by smrdel, keby ma problem, nic take necitim, no ale nesiel som po pachu zatial, to som cital az teraz.

Neexistuje nejaka kamera (napr ako do sifonov, potrubi), ktora by obisla to olejovu vanu a videla rozvod? Pokial by tam niekde bol maly otvoreny priestor.. Tj bez toho aby som to musel rozoberat...

PS: ono ten zvuk je pocut aj pri IDLE, len treba fakt velmi pozorne pocuvat danu frekvenciu. Potom pri tyh cca1400-1800 je to pocut lepsie, a vyssie zas neviem, ale zvuk nejde linerane hore s hlukom motoru. Otacky mi ale drzi pri IDLE normalne, mam aj ten OBD2 , len neviem ci mi telefon naparuje BT s nim, tam by som mozno nieco videl co sa otaciek tyka, ale vizualne na budikoch ziadne kolisanie otacok, no mozem skusit test vyhrievania sedadiel + dialkove + klima + radio, ci to nebude kolisat, ak to k niecomu pomoze... (Ak funguje, len je pred smrtou, tak mi to asi nic nepovie aj tak, cize je to vystrel do tmy)

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 22 zář 2017, 18:01

Zdar zdar! :-)

Tož jsem se stal majitele "šestice" MPS rok 2006. Po 500km po koupi začalo chrastit VVT a chci se zeptat, zda-li nemá někdo zkušenost s borcema z total-mps z Anglie, respektive s těmito rozvody: https://www.total-mps.co.uk/index.php?_ ... &limit=100

Nechal jsem to naceňovat v Mazdě a komplet rozvody za 40 tisíc :-), což je nesmysl..

Někdo s nějakým MPS v Brně nebo okolí na pokec a projížďku? :-)

Díkec a zdarec, Laďa

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 23 zář 2017, 17:19

Zdar Vladimíre, po Brně jezdí Vojta s mou ex6MPS. Psal jsem mu, at te zkontaktuje.

Jinak totaláci jsou fakt dacani, radši od nich nic nebrat. :? Rozvody doporučuju sehnat raději z jiných UK stránek nebo od ebay prodejceů( prověřených) do 20 tisíc se vlezeš s potřebným materiálem. Nejdraší položkou v české mazdě je např. variátor za 20tisíc. Zbytek je snesitelný.

Ukaž fotky auta :smt006

Vojťas

Příspěvek od Vojťas » 23 zář 2017, 17:26

Pojedem hovnit?

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 24 zář 2017, 12:57

MildaMPS píše:Zdar Vladimíre, po Brně jezdí Vojta s mou ex6MPS. Psal jsem mu, at te zkontaktuje.

Jinak totaláci jsou fakt dacani, radši od nich nic nebrat. :? Rozvody doporučuju sehnat raději z jiných UK stránek nebo od ebay prodejceů( prověřených) do 20 tisíc se vlezeš s potřebným materiálem. Nejdraší položkou v české mazdě je např. variátor za 20tisíc. Zbytek je snesitelný.

Čau čau! Díky díky :-)

Našel jsem sadu z Německa: http://www.ebay.com/itm/Nockenwellenver ... SwNiNZsE86

Co myslíš?

Fotky musím udělat a pak je sem prasknu ;-)

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 24 zář 2017, 12:58

Vojťas píše:Pojedem hovnit?
Zdarec.

Jasný, kdy? :-)

Buď čím dřív tím líp, nebo až po servise - dávám kamošovi na přetěsnění zadní difec...

Děláš si na šestce servis sám?

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 27 zář 2017, 14:07

MildaMPS píše:Zdar Vladimíre, po Brně jezdí Vojta s mou ex6MPS. Psal jsem mu, at te zkontaktuje.

IMG_20170927_135433.jpg
Originál bez prznění...no zatím :D

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 28 zář 2017, 16:34

Jo,to je ta co ji borec z 230 zdražil na 250, načež ti odejdou rozvody? :lol: Vypadá pěkně, kolik má najeto?

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 30 zář 2017, 08:50

Koupil jsem to od něj za 190t Kč včetně druhých kol a nějakého náhradního dílu. Rozvody byly OK, nic nemlátilo, ale po asi 900 km v mém vlastnictví se začíná silně ozývat VVT :-( je mi to fuk, auto je to vynikající a chci si ho nechat ;-)
Je to rok '06 a najeto 140 000km, dovoz před 4 lety z Itálie. Celkově pěkný stav a časem proběhne nějaké lehčí przněníčko :-) klasika: sání, výfuk, intercooler, chip.
Pak chci vyměnit origo Mazda display v té kapličce a dát tam dotykáč a přes AUX propojení do Bose :-)

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 30 zář 2017, 19:26

Dobrá cena, ale nechápu tu jeho cenotvorbu :D . Užívej...jinak u toho chipu ti dávám velký vykřičník. Doufám, že sis tu něco načetl ohledně ladění MPS. Takže bud Cobb AP nebo SSG Polsko.

Vojťas

Příspěvek od Vojťas » 01 říj 2017, 19:29

Ladeni jedine u Micka!!!

Vladimir

Příspěvek od Vladimir » 01 říj 2017, 19:36

MildaMPS píše:Dobrá cena, ale nechápu tu jeho cenotvorbu :D . Užívej...jinak u toho chipu ti dávám velký vykřičník. Doufám, že sis tu něco načetl ohledně ladění MPS. Takže bud Cobb AP nebo SSG Polsko.
Ohledně ladění, nechám si poradit u koho. Stačí mi Mazdici naladit na 350 horsů, což mi bude bohatě stačit, ono je to už dobrý teď, ale ... :D
A co borci v Jičíně No Turbo No Performance = Chorche Motorsport ? Díval jsem se na jejich práci a líbí se mi to. Už jsem jim i psal, zda-li mají s MPS zkušenosti. Tož uvidíme...

Odpovědět