již nějakou dobu pokoukávám a slintám tady po fóru, ale až teď jsem se odhodlal k tomu, že sem přidám svoje vozítko, tak snad se bude líbit
Supra je auto který jsem chtěl skoro 10let, a ačkoli bylo hodně příležitostí ke koupi různých LHD Super, nikdy jsem se nakonec neodhodlal, nebo do toho něco vlezlo(svadba, koupě bytu).. Nakonec se stalo to, co u legend bývá, ceny LHD modelů se vyšplhaly někam, kam já už zajít nemohl, vzhledem ke svému limitu do 500tis. za auto..
Tuším že to bylo jaro 2014, kdy jsem se úplnou náhodou dozvěděl, že by už neměl být takový problém přihlásit u nás v čr vůz s pravostranným řízením.. No a jelikož jsem úchyl na vše, co se japanu týče, řekl jsem si že mi to nevadí, aspoň budu za volantem sedět na správný straně
Vzhledem k tomu, že nejsem z prahy a vůbec sem nevěděl, co mě při přihlašování čeká, jsem se po pár radách rozhodl pro jeden bazar v praze, který měl vyřešit dovoz auta i přihlášení. CHYBA! Všechno co mohlo být špatně, špatně taky bylo.. Auto, které nejmenovaný bazar dovezl, už je sice prodané, takže si myslím, že už nejsem ,,vázán" mlčenlivostí.. I tak se mi o tom ale nechce psát.. Stálo mě to spoustu nervů a peněz se auta zbavit, psalo se tu o ní v téma ,,Zajímavé inzeráty"... byla na sportovních vozech... Byl to drobek ojeb s kterým jsem nepočítal, nadruhou stranu když se věc konečně dořešila s ,,pány" v praze, tím spíš mi to dodalo sílu k okamžitému řešení další Supry
Nakonec jsem sehnal pána kousek ode mě, který dováží auta z Anglie, a dělá to jako koníček, takže to vypadlo slibně.. Vzhledem k problémům s přihlášením u první Supry, která byla J-spec bez turb, jsem se rozhodl pro TT UK - spec, která je nejblíže EU modelům, někde jsem četl že jich bylo vyrobených jen asi 600kusů.. Po pár měsících hledání se nakonec našla jedna, která se zdála být perfektní, jenže majitel byl né zrovna moc komunikující, a nakonec se neozíval vůbec.. Takže padla do hledáčku druhá, přímo z Londýna, vypadala sice o trochu hůř, ale zase byla o něco levnější.. Auto bez problémů přijelo ,,po svých" domů, a začal proces přihlašování, kde se stala další chyba, stejná, jako u prvního auta. Zelený kašpaři z Dekry nemají údaje o Suprách, v čr se ofic. neprodávali, a tak mi bylo řečeno, že budu muset na testy za 25tis., aby se zjistili hodnoty jako je výkon, spotřeba, CO2, rozměry vozu, maximální rychlost a nevím co ještě...
Technickou prohlídku jsem měl bez závad, osvětlení a výhledy jsem měl na papíru od TUV vyhovující, a teď tohle... Z Anglie se Toyota ani DVLA nebo co to je za ouřad, neozvali, neposlali papíry, o které byly žádány..
Nakonec se auto ale přece jen přihlásilo, pomohl mi s tím známý od kolegy z práce, ač jsem tomu ze začátku nechtěl moc věřit.. Je vidět, že u nás jde opravdu snad vše, jen je to o tom znát ty správný lidi...
No a teď už něco o autě
Supra je rok 94, chtěl jsem ji nejlépe v sérii, ta moje má ale TRD prahy.. Storm blue ,nebo co to je za modrou, se mi líbí i nelíbí..asi záleží na světle.. černá nebo bílá je přece jen asi hezčí
Je tam nějaký výfuk, asi noname made in UK, bez katalizátorů, jsou tam dva tlumiče, je to celkem potichu. Airbox je origo, což je fajn, podvozek mi příjde dost tvrdej, na nerovnostech až moc, ale teď z hlavy nevím, co bylo na tlumičích za štítek.. Kola jsou originál, líbí se mi, (jsou nově fouklý, Angličáci to vzali zrovna i se závažíčkama, takže to trochu házelo, než se dali převážit
Auto má za sebou dva ťukance v roce 2004, je to trochu vidět, mě osobně to dost štve, tak uvidím, co se s tím bude dát udělat, ťuklá byla na pravé zadní straně, je tam lepený držák světla a trochu to tam nelícuje jak by mělo.. A je zavařená anténa! Což mě se*e fest..
A pak byla ťuklá na pravej předek někde na kolo, což je poznat tím, že trochu nelícuje přední kapota na této straně a je větší mezera zepředu mezi kapotou a nárazníkem.. Ty šílený ostřikovače jsou zatmelený nebo je tam nárázník z japonský verze, ale co mě překvapilo a z čeho jsem měl radost, že je tam elektrický spoiler, který funguje..akorát mu při výjezdu občas vadí nárazník... Víc mě nenapadá, co bych napsal, tak snad je to dostačující, a snad toho není zbytečně moc..
Díky