Cipajs - Toyota Celica T23

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
DjRaspby

Re: Cipajs - Toyota Celica T23

Příspěvek od DjRaspby » 25 úno 2015, 18:06

Ten budík u řadičky vypadá super...dělal sis sám nebo si koupil? ;)

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 25 úno 2015, 18:41

Tenhle panel je koupený, ale už se dokončuje "homemade". :D Ten koupený je křivý jako prd.el... :roll: :roll:

TRD

Příspěvek od TRD » 25 úno 2015, 22:04

Pěkné, pěkné...cením práce na "selikách" ;)
Jak to vidíš s Albrechticema? Já zatím dobře. Né tedy na spaní, ale sobota a vyjížďka je jistá.
Snad se tam potkáme. Chci to vidět na vlastní bulvy ;)
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 26 úno 2015, 14:56

Díky, ale ještě by snesla hodně práce, aby to bylo plně k obrazu mému… :D :D Už se mi ale moc nechce jen koukat na rozebrané auto v dílně… Letos se bude hlavně jezdit. :D ;)

Albrechtice jsou pro mě ještě daleko. Nebudu-li ale mít nějakou konferenci, testování, či jiné neodkladné pracovní povinnosti, tak se budu snažit dorazit na celý víkend.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 11 dub 2015, 09:26

Tak ani letos mě začátek sezóny nezastihl ve 100% připravenosti… :D :D
Do nedávna venku div, že nepadaly rovnou hov.a s háky a já měl být tou dobou na kontrole u Idaha. Do Rožmu se ale pojede až v příštím týdnu, tím pádem ale bohužel odpadá zahájení sezóny v Brně… :(

Holt se nedaří, tak jsem alespoň vyřídil nějakou tu byrokracii. :D
Konkrétně pak startovné na obě Miaty (cup) a jeden Amater cup v Mýtě. Takže takový letošní „baby time attack“ Vysokého Mýta. :D :D Plus je tam i nějaké to volné ježdění s měřenými koly, tak jsem zvědavý jaké pak bude posezóní resumé. ;)

Jinak se zatím tak nějak jenom syslí materiál. :lol:
DS2500ky jsem pro rovnoměrné rozložení brzdného účinku pořídil i na zadek.

Obrázek

přicestoval i my new sweety :D (OMP WRC)

Obrázek

Obrázek

do party přibyl i druhý kamarád (4 bodový pás OMP 801F)
Jakmile vymyslím nějakou rozumnou dopravu sedaček z UK, tak budou i skořápky. ;)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Cipajs dne 24 čer 2015, 19:58, celkem upraveno 3 x.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 13 dub 2015, 15:50

Tak gaučík je vybrán. Podobnost s Recaro je tomto případě samozřejmě čistě náhodná… :D :D

Obrázek

Jakmile naladím posez a budu se skořepinovými sedačkami tohoto tipu spokojený i při použití v běžném provozu, tak bych rád zabřednul právě k Recaru a tuto bych pak frknul na místo spolujezdce. Vysolit ale +/- 17tyček na dřevo za „eRko“ a doufat, že bude vše v cajku… To se mi moc nechtělo. :(
Netoužím ale zase po kvalitním skalpu svých zad, tudíž nějakou čistokrevnou kopii jsem zavrhl. Corbeau je ale v GB docela dost rozšířenou značkou a především jsem na ni prakticky nenašel jediný hate. Tak to snad nebudou vyhozené dukáty…

Máte někdo zkušenosti s nějakou rozumnou a bezpečnou dopravou z Anglie?

Beaver

Příspěvek od Beaver » 14 dub 2015, 08:58

Cipajs píše:Máte někdo zkušenosti s nějakou rozumnou a bezpečnou dopravou z Anglie?
Ideálně asi Zemi.

LordJames

Příspěvek od LordJames » 14 dub 2015, 09:53

Matkoakubko.com

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 14 dub 2015, 20:06

menší veci si dopravujem sami - proberem na dílně, záleží o co by šlo..

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 dub 2015, 17:57

Díky za tipy. :wink:
Na Zemiho jsem zapomněl, na ty "kluky" z SK kouknu a s Honzou to proberu co nevidět... :lol: :lol:

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 10 črc 2015, 14:35

Lokalizace a identifikace nestandardního zvuku, jenž se jednu chvíli ozýval z prostoru hlavy motoru…
Prozatím „úspěšně neúspěšná“. Respektive krom možných teorií nikdo z osob povolaných netuší, kde by mohl být případný problém… To především díky faktu, že stejně nenadále, jako se začal zvuk ozývat, tak taktéž přestal.

Proběhne ještě další detailní kontrola, která mi snad řekne více… S tímto se dále dokončuje instalace, předělání a úprava některých dílů. Plus se chystá i nějaká ta kosmetika…

Teď se například z JPN pořídily kouki zadní světla (zprostředkovatel Yarisugi alias "společností" vyhoštěný Bobr ;) ) a nějaký ten grill pro „zkrášlení“ zadního nárazníku, který prošel „redukční úpravou“ za účelem zlepšení proudění vzduchu ze spodu auta.

Obrázek

Obrázek

Využil jsem jednoduchosti a přehlednosti facebookového prostředí a pod tímto odkazem je pro případné zájemce k nahlídnutí takřka celá fotografická historie celici a to i včetně nějakého základního popisu. :wink: :wink:
:arrow: https://www.facebook.com/purojekuto.inakamichi

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 19 srp 2015, 22:19

Po delší odmlce celica opět jezdí. Sice s citelným „ale“, nicméně jezdí…
Podařilo se také utěsnit skříň převodovky. Nainstalovala se olejová vana a upravila se pozice tlakového čidla oleje pro jeho větší přesnost.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Photos and implementation by DiCompRacing :wink:

TRD

Příspěvek od TRD » 19 srp 2015, 23:20

:smt023
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 20 srp 2015, 06:55

Tak ses konečně dočkal a po čekání (kvůli mě) se dostal na řadu :mrgreen: . Vana vypadá dobře, tak jsem zvědavej na zkušenosti 8)

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 20 srp 2015, 20:13

No ono to čekání bylo trochu delšího rázu, takže těch pár dní navíc mě až tak nepálilo. ;)
K vaně už pár prvních poznatků mám… A jsou pro mě docela překvapivé. Teď jsem ale na 4 týdny odjetý v kšá a nic dalšího nezjistím… :(
Ale jakmile budou relevantní data, rád se o ně samozřejmě podělím. ;)

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 20 srp 2015, 22:26

Dokončeno zapojení shift-lightu...

Obrázek

Díky patří LJayovi

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 20 srp 2015, 22:35

Dále proběhle také výměna PUR silentů zadního stabu a s tím spojená úprava stínícího plechu nádrže.

S tuhostí zadního stabu už jsem dost na hranici, ale jakousi "specifickou" nestabilitu zadní nápravy jsem stejně nevyřešil. Nyní mě už opravdu neoddiskutovatelně omezuje absence stavitelného podvozku...

Obrázek

Obrázek

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 31 srp 2015, 15:32

Nově přeskládané pedály, short shift a krátká dráha nízko zabírající spojky… Zatížení motoru přibližně do 70%. Maximální možné dovednosti řidiče na stěží 75%ech. Nasazení snad i honosných 80%, ale hlavně zábava je tak nějak stále 100%ní. ;)

Video je tak trochu odrazem poslední doby… Celice se moc nechce spolupracovat a po odkroužení nutného objemu km se bude nejspíše opakovat generálka hlavy. :roll:
Takže s ní teď většinu času jen „vejletím“ po krásách českých ve stylu „váhavého požitkáře“ a zkouším posunout alespoň možnosti sebe samého… :wink:

V praxi to pak znamená maximální šetrnost a například pohyb v rozsahu otáček mezi 2-4tis, kdy se vlastně do právě těchto 4tis nic hezkého neděje… Jak lákavé. :lol: :lol: :lol: (a na videu jsem se tedy rozohnil až do 5tis :lol: )

Na provedení jednotlivých kroků z mé gymnastiky na videu výše se stále ještě najde mnoho chyb a rozhodně nepohrdnu připomínkou či námětem ke zlepšení. ;)

P.S. Teď koukám, že zrovna v tomto videu jsem vynechal v té ostřejší levé „špičko-patování“, jenž sice stejně nemám dotažené k obrazu svému, ale vypadá to tůůze efektně… :D :D :D

hlada

Příspěvek od hlada » 01 zář 2015, 06:46

pěkné! jak auto tak video... já si šlápnout levou nohou na brzdu tak si rozmlátím tlamu o volant :D ... a taky nechápu nějak proč, asi skrz lepší rozložení váhy v zatáčce, ale... jsem velmi neznalý, mám se co učit :oops:

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 01 zář 2015, 11:08

Díky ;) No u mě byla zprvu taky situace řádně divoká. Jak je člověk zvyklý být na spojce dost razantní, tak mě ta levačka na brzdě nejdříve též slušně školila z citlivosti… :lol:

Jinak důvod si v podstatě řekl. ;) Je to jeden ze způsobů, jak plynule a jemně ovlivňovat především přenos váhy při přípravě před a v samotném průjezdu zatáčkou. Současný setup celici je „extrémně náchylný“ k „lift-off oversteer“ a v kombinaci se správně jemnou, rychlou a přesnou prací brzda/plyn (zatím tedy rozhodně stabilně nezvládám… :lol: :lol: ) mám vizi situací, kdy vlivem kontrolované přetáčivosti by bylo možné výrazně zkrátit poloměr zatáčení při současném udržení stejné výjezdové rychlosti z apexu. Ve finále by to tedy znamenalo rychlejší nájezd do a stejně rychlý výjezd ze zatáčky.
…možná :lol: :lol:

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 21 zář 2015, 22:07

Nedávno jsem byl osloven za účelem možnosti vytvoření pár zajímavých dynamických snímků celici…
A jak se dílo povedlo, posuďte sami. ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dále přibylo i pár dalších drobností a změn. Ty jsou pak se zbytkem „fotek v pohybu“ k vidění na https://www.facebook.com/purojekuto.inakamichi

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 22 zář 2015, 06:12

Povedlo se to moc :smt023

Wanix

Příspěvek od Wanix » 23 zář 2015, 07:54

opravdu pěkné fotky :)
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty