Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
Beaver nás asi opustil, jak se zdá.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Kluci zase jsem nechtěl tady rozšířit takovou roztržku.
Beaver se jen chytil toho, čeho chci docílit a ukázal, že to není nereálné, ale jsem rád za ostatní názory, které stojí taky určitě za zvážení. Byl bych třeba moc rád kdyby měl Zxman čas a někde se ukázal nebo jsme se domluvily a ukázal mi jak jezdí to jeho turbo, abych měl trochu představu. V zetku s kompresorem s 380hp jsem už jel, tak by mě zajímalo jak jezdí turbo a jestli by mi to stačilo. Jinak na co auto chci? No chci ,aby bylo jedinečné a bylo dost výkonu potrápit daleko dražší sporťáky a taky dost výkonu na drifty. Vím, dost by pomohl nový samosvor ten taky pujde jako první do auta, ale i tak si myslím, že by to chtělo toho výkonu víc, uvidíme po montáži. Po okrsce se rád svezu svižně, ale na limitu jezdím jen na okruhu a stejně mě to baví víc bokem, takže čím víc čmoudu, tím víc fun, tzn. potřebuju víc kobylek 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
na to co chces je idealni kompresor tlak 0.6 by ti mel stacit
kompresor bych volil z duvodu jednodusi zastavby
koupil bych novy kit, ARP stefty, zkontrolavol saly, pripadne vymenil
kompresor bych volil z duvodu jednodusi zastavby
koupil bych novy kit, ARP stefty, zkontrolavol saly, pripadne vymenil
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Je to hezké
.
K tvým plánům. První si pořiď ten samosvor s 300ps či kolik sériové Zetko má, projedeš bokem cokoli si zamaneš, jestli ne - víc trénuj, tady to nebude o výkonu.
Ale ať se dílo vydaří
K tvým plánům. První si pořiď ten samosvor s 300ps či kolik sériové Zetko má, projedeš bokem cokoli si zamaneš, jestli ne - víc trénuj, tady to nebude o výkonu.
Ale ať se dílo vydaří
vzdycky se mi libily poradne poladeni auta, ale zatim si rikam,kdyz uz ti auto nevyhovuje, je lepsi a hlavne levnejsi a spolehlivejsi reseni koupit jine. seriovka nebo lehce poladena proste funguje lepe, hlavne jezdis, neresis ruzne nefungujici veci. a pak je taky zetko relativne velke a tezke, lehci auto by byla lepsi volba.... jestli ti neni lito penez, ktere do uprav nasypes a uz je nikdy neuvidis a toho casu zavreneho v garazi, jdi do toho. taky si obcas zacnu vymyslet, co vsechno by slo na zetku udelat lepe,ale....
rikam si, kolik lidi, co se pustilo do vetsi prestavby, by sli do toho znovu
podelte se se svyma zkusenostma 
rikam si, kolik lidi, co se pustilo do vetsi prestavby, by sli do toho znovu
Já se podělím ani né tolik o své zkušenosti s extrémními stavbami, ale spíše o dilema co řeším - taky částečně totiž řeší vztah koupě hotovek nebo extrémní stavby...
Chci něco přímo vhodného na NS - kdo to tam zná tak jediný může posoudit o čem to je - nikoli v zásadě o koních, ale o váze a delikátnosti řízení a podvozku... (jde-li zejména o radost, né o upěnlivé čumění do stopek nebo hlazení ega)
Moje úvahy na "hotové" vozidlo jsou nové vozy např. Lotus Elise S 220 Cup či Caterham 360R či ekvivalent
...negativa? - kastle co se při ráně špatně opravuje, striktní účelovost a omezenost, nevýhodný kurz liber vs. czk oproti období před 5 lety, celková cena 1,4-1,5 s DPH, dražší servis
...pozitiva? - hotové nové auto co je perfektně vylazené - tečka..., špičková řidičská kategorie - sednout a jen jezdit jezdit jezdit (tam), cena vysoká ale drží se velmi dobře
druhá úvaha je podobná... je jen o cca 0,5-0,6 s DPH levnější - vůz jako je GT86 či BRZ (nový či pár km) + kompletně vykuchat + KW Clubsport 3way + AP Racing + tvrdé uložení + výfuk, svody, sání a naladit to N/A na nějakých 220-230hp (při váze cca 1050kg to stačí) ...prostě to udělat do v zásadě téměř čistě závodního specu. Neznalí trati a poměrů by se mohli nechat zmást, ale GT86 TMG CS-V3 co nemá ani tak brutální spec, jako bych stavěl, tak jezdí běžně časy kolem 8 - 8:10 min ...potřebuju letět přes Schwedenkreuz či Kesselchen 270? a tím taky nahánět čas? ne... chci se bavit s krystalicky suprovým řízením v zatáčkách s lehoučkým vozem
...negativa? - auto je v základu na účel dost na hovno.. - je třeba jej prostě postavit, je to prostě lower class ze který se musí něco dobrého bastlit, cena nižší ale nedrží se
...pozitiva? - plechová kastle - až a když budou lítat třísky - nebude to takový problém, cena základu i úprav - 0,9-1 s DPH, levější servis
Píšu to jen pro to, že to demonstruje obtížnost variant výběru možného řešení...vše má plusy i mínusy... a řešení je opravdu velmi obtížné ...(jen pozn. ojetiny tohoto typu v zásadě nechci a některé superrychlé avšak pro mě nezábavné předokolky taky ne). Zásadami i zkušenostmi jsem apriori pro řešení v podobě co nejvíce "hotového" auta, ale jelikož jde v potaz o stavbu "nového" auta a relativně vysoké míře vize ježdění a užívání si místo hrabání se v tom, jsem vizi "velké" stavby blíže než kdy dříve.
Nejvíce to samozřejmě rozseknou důkladné testovací jízdy... - což je po teoretickém bádání ve volbách definitivní (negativa rázem jsou pak mnohem menší
)
V soušasnosti však dilema pozastaveno - čekám jak dopadne příští rok Renault Alpine...
...to by mohl být teprve panečku základ... (nebo snad skoro-hotovka?
)
Já každopádně doporučuju hodně přemýšlet o variantách a než něco rozhodnout - pořádně si ty varianty otestovat (to však u "velkých staveb" je logicky často problém)
Chci něco přímo vhodného na NS - kdo to tam zná tak jediný může posoudit o čem to je - nikoli v zásadě o koních, ale o váze a delikátnosti řízení a podvozku... (jde-li zejména o radost, né o upěnlivé čumění do stopek nebo hlazení ega)
Moje úvahy na "hotové" vozidlo jsou nové vozy např. Lotus Elise S 220 Cup či Caterham 360R či ekvivalent
...negativa? - kastle co se při ráně špatně opravuje, striktní účelovost a omezenost, nevýhodný kurz liber vs. czk oproti období před 5 lety, celková cena 1,4-1,5 s DPH, dražší servis
...pozitiva? - hotové nové auto co je perfektně vylazené - tečka..., špičková řidičská kategorie - sednout a jen jezdit jezdit jezdit (tam), cena vysoká ale drží se velmi dobře
druhá úvaha je podobná... je jen o cca 0,5-0,6 s DPH levnější - vůz jako je GT86 či BRZ (nový či pár km) + kompletně vykuchat + KW Clubsport 3way + AP Racing + tvrdé uložení + výfuk, svody, sání a naladit to N/A na nějakých 220-230hp (při váze cca 1050kg to stačí) ...prostě to udělat do v zásadě téměř čistě závodního specu. Neznalí trati a poměrů by se mohli nechat zmást, ale GT86 TMG CS-V3 co nemá ani tak brutální spec, jako bych stavěl, tak jezdí běžně časy kolem 8 - 8:10 min ...potřebuju letět přes Schwedenkreuz či Kesselchen 270? a tím taky nahánět čas? ne... chci se bavit s krystalicky suprovým řízením v zatáčkách s lehoučkým vozem
...negativa? - auto je v základu na účel dost na hovno.. - je třeba jej prostě postavit, je to prostě lower class ze který se musí něco dobrého bastlit, cena nižší ale nedrží se
...pozitiva? - plechová kastle - až a když budou lítat třísky - nebude to takový problém, cena základu i úprav - 0,9-1 s DPH, levější servis
Píšu to jen pro to, že to demonstruje obtížnost variant výběru možného řešení...vše má plusy i mínusy... a řešení je opravdu velmi obtížné ...(jen pozn. ojetiny tohoto typu v zásadě nechci a některé superrychlé avšak pro mě nezábavné předokolky taky ne). Zásadami i zkušenostmi jsem apriori pro řešení v podobě co nejvíce "hotového" auta, ale jelikož jde v potaz o stavbu "nového" auta a relativně vysoké míře vize ježdění a užívání si místo hrabání se v tom, jsem vizi "velké" stavby blíže než kdy dříve.
Nejvíce to samozřejmě rozseknou důkladné testovací jízdy... - což je po teoretickém bádání ve volbách definitivní (negativa rázem jsou pak mnohem menší
V soušasnosti však dilema pozastaveno - čekám jak dopadne příští rok Renault Alpine...
Já každopádně doporučuju hodně přemýšlet o variantách a než něco rozhodnout - pořádně si ty varianty otestovat (to však u "velkých staveb" je logicky často problém)
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 09 črc 2015, 21:03, celkem upraveno 1 x.
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
bohuzel vsechno zacina a konci u penez a pak nezbyde pri dasazeni idealu mene ci vice poladit. do zasadnejsich prestaveb bych se pustil pokud ja nebo nekdo jiny ma potrebne zkusenosti a opravdu vi co dela. coz malokdo ma potrebne know how a hlavne pokud to je moje prvni radikalnejsi prestavba, proste nemuze jit vse idealne. porad resit nejake problemy po prestavbe je naprd.
chapu touhu postavit si auto, hlavne bych mel vedet co chci a zacit u seriovky tomu ucelu co nejblize a pak pripadne ladit. Grumblemu stavbu rychlejsiho zetka nerozmlouvam (vzdycky me bavilo sledovat progresy u tehle staveb), rozhodne to je zajimave hrani si s autem, ale.... Podle me zetko je dobre brat tak ja je a kdyz chci vic, jit jinam. Tak trochu narazim na to, ze je to proste velke a tezke auto na sportaka. Muzu pridat kone, pro lepsi akceleraci, vetsi brzdy, aby to lip brzdilo, lepsi podvozek... anebo proste snizim hmotnost a zlepsim vsechno. Proste mam rad lehka auta
Je mi jasny, ze Grumble se do zetka pustis, at ti stavba dobre dopadne. a pravidelne referuj
chapu touhu postavit si auto, hlavne bych mel vedet co chci a zacit u seriovky tomu ucelu co nejblize a pak pripadne ladit. Grumblemu stavbu rychlejsiho zetka nerozmlouvam (vzdycky me bavilo sledovat progresy u tehle staveb), rozhodne to je zajimave hrani si s autem, ale.... Podle me zetko je dobre brat tak ja je a kdyz chci vic, jit jinam. Tak trochu narazim na to, ze je to proste velke a tezke auto na sportaka. Muzu pridat kone, pro lepsi akceleraci, vetsi brzdy, aby to lip brzdilo, lepsi podvozek... anebo proste snizim hmotnost a zlepsim vsechno. Proste mam rad lehka auta
Je mi jasny, ze Grumble se do zetka pustis, at ti stavba dobre dopadne. a pravidelne referuj
vize jineho auta je faj me se taky zamlouva ale v tomto pripade co chces koupit? kdyz da za kompresor kit 200.000, jakou lehkou zadokovku 450hp koupis za 500.000Kc?
k te hmotnosti, pri rizeni mi vubec tezke nepripadne ba naopak, co se tyce jizdnich vlastnosti tak prevysuje starsi lehci nissany s udelanym podvozkem
k te hmotnosti, pri rizeni mi vubec tezke nepripadne ba naopak, co se tyce jizdnich vlastnosti tak prevysuje starsi lehci nissany s udelanym podvozkem
Stále čekám, že se Beaver chytne a vnutí mu odlehčenou MK4 
už má BAN?
už má BAN?
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
...je pravda, že při zaměření na nějaké to hobby bokování je úprava Zetka "value for money" docela rozumným a i efektivním a účinným řešením
váha Zetka pro spousty běžných i náročných "aplikací" problém nemá... - se staršími Nissany neposoudím, neměl jsem srovnání, ale třeba 370Z (byť o skoro 100kg lehčí jak 350Z) rozhodně není nijak těžkopádnější či méně hravé než stejně vážící M3 E46 (ze který se nese nějaká aura nadpozemsky hravého auta) ...prdlajz - obě auta jsou na tom stejně - přestože o jednom se nsou kecy spíše takový a o druhym makový- někde problém nemají a fungují bezchybně, někde by zasloužily zhubnout. Jsou samozřejmě situace, kam se zaměřením auta s hmotností 1500-1600kg nehodí, nicméně na ty boky bych to problém neviděl (nebo jako výchozí základ
)
váha Zetka pro spousty běžných i náročných "aplikací" problém nemá... - se staršími Nissany neposoudím, neměl jsem srovnání, ale třeba 370Z (byť o skoro 100kg lehčí jak 350Z) rozhodně není nijak těžkopádnější či méně hravé než stejně vážící M3 E46 (ze který se nese nějaká aura nadpozemsky hravého auta) ...prdlajz - obě auta jsou na tom stejně - přestože o jednom se nsou kecy spíše takový a o druhym makový- někde problém nemají a fungují bezchybně, někde by zasloužily zhubnout. Jsou samozřejmě situace, kam se zaměřením auta s hmotností 1500-1600kg nehodí, nicméně na ty boky bych to problém neviděl (nebo jako výchozí základ
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Radku zaplat panbuh, ze ty se Beaverovymi kecy odstrasit nenechas, protoze tve prispevky jsou vzdycky neskutecne k veci a vzdycky si je rad prectu 
Ja bych do toho taky asi 2JZ neladoval... Bude to trvat sto let a stat strasne moc penez a ve finale budes akorat nasrany, ze nejezdis... jako Beaver
Pak se z tebe stane zapskly internetovy hater
Dal bych na to kompresor, vyhazel par veci, poridil a naladil podvozek a myslim, ze to to nebudes chtit dat z ruky
Ja bych do toho taky asi 2JZ neladoval... Bude to trvat sto let a stat strasne moc penez a ve finale budes akorat nasrany, ze nejezdis... jako Beaver
Dal bych na to kompresor, vyhazel par veci, poridil a naladil podvozek a myslim, ze to to nebudes chtit dat z ruky
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
dobra otazka, co jineho? sam sem zvedavy, co poridim po zetku. prvni me napadne BMW Z4M, speedster, elise, nejake porsche... neni to uplne ono, chtelo by to neco drazsiho GT3, 360Modena(jasne cenove uz jsme hodne vysoko)?? nebo 4x4 evo, sti? anebo vymenit zetko za podstatne lehci hondu s2000 a hrabat se v ni
V tomhle kontextu vypada prestavba zetka celkem rozumne. jenom je otazka, jaka bude konecna castka za upraveny 500 konovy zetko, ktere opravdu funguje.
Ona nebude žádná cesta nesprávná, když bude mít Gumble přesnou představu toho co chce. A to celé za předpokladu, že si je vědom matematiky přímé úměrnosti. (čas, finance a to nejen pro stavbu samotnou) Což asi je. 
Jediné, co je otázkou, jestli chce jít cestou „efektivity“ vložených aktiv (opět čas, finance) nebo osobních/individuálních cílů. To ostatně na konkrétním příkladu krásně poukázal ImolaRed.
Obojí sebou nese různé klady a zápory… (a okolo těch se to točí patrně nejvíce
)
Osobně jsem zabřednul zatím spíše do vod „muše s kličem v ruce a rukama od oleje“…
Což není zrovna stav, jenž jsem si představoval.
…ale když už jezdím, tak je vše vesměs přesně tak, jak jsem si přál a patrně žádná sériovka mi něco takového nenabídne.
Na druhou stranu moje další kroky i tak budou směřovat právě k sériovému a „hotovému“ autu, jímž pro moji ideu je právě Lotus Elise 111R… Sám ale nevím, kdy přijde ono rozhodnutí, že pro ně nastal ten správný čas…
Nějak mě ta současná „bláhová“ investice stále baví…
(když jezdí
)
Jediné, co je otázkou, jestli chce jít cestou „efektivity“ vložených aktiv (opět čas, finance) nebo osobních/individuálních cílů. To ostatně na konkrétním příkladu krásně poukázal ImolaRed.
Osobně jsem zabřednul zatím spíše do vod „muše s kličem v ruce a rukama od oleje“…
Na druhou stranu moje další kroky i tak budou směřovat právě k sériovému a „hotovému“ autu, jímž pro moji ideu je právě Lotus Elise 111R… Sám ale nevím, kdy přijde ono rozhodnutí, že pro ně nastal ten správný čas…
Nějak mě ta současná „bláhová“ investice stále baví…
Tak já tak nějak beru všechny komentáře, rady a postřehy. Nezavrhuju nic a jsem rád za každou připomínku
Jelikož zetko nedám z ruky, jak jsem psal přirostlo mi hodně k srdci a jen třičtvrtě roku trval ten bodykit, kterej se mi zatím neomrzel, tak cesta je naplánovaná asi takhle. První koupím samosvor, abych zjistil jakej to bude rozdíl oproti origu a jestli vůbec bude potřeba výkon, pak sedačky, abych v tom nelítal a pořádně si to užil, pak půjdou na řadu stabiky možná komplet podvozek a brzdy, no a když pořád nebudu spokojenej budu koukat buď po kompresoru, kterej osadím na origo motor, nebo po něčem větším a zároveň koupím kované vnitřnosti a fouknu tomu víc a nebo zmiňovaná varianta 2JZ s tím, že si asi dlouho nezajezdím než se to sprovozní
Každopádně půjde vše postupně 
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze az naladis podvozek, das sedacky a brzdy a trochu uberes na vaze, tak hodne dlouho nebudes chtit vykon zvysovat

'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
To se nevylučuje
Proto postupně a uvidime 
ten postup co jsi napsal je spravny, opravdu by se melo napred zainvestovat do stabiku, samosvoru a sedacek aby jsi ohalil tu pravou zabavu v Z
chapu ze kazdy to ma jinak nastavene, nekdo rad strida veci nekdo si rad drzi toho co uz ma a je spokojeny (tak to plati v celem zivote nekdy s partnerkami
)
koncne se tato diskuze rozjela v plodnou a prinosnou, skoda ze tomu predchazelo nekolik stranek blabolu, ale konec dobry vsechno dobre
chapu ze kazdy to ma jinak nastavene, nekdo rad strida veci nekdo si rad drzi toho co uz ma a je spokojeny (tak to plati v celem zivote nekdy s partnerkami
koncne se tato diskuze rozjela v plodnou a prinosnou, skoda ze tomu predchazelo nekolik stranek blabolu, ale konec dobry vsechno dobre
nekde uz se s tim prudil, ale zatim bez uspechu
podle me nejlevnejsi reseni jak zlepsit akceleraci je jiny staly prevod. je to tak za 15-20tis, zkratis prevodovku o 10 az 20% (podle toho co si vyberes). kdysi jsem to udelal na motorce (o 13%), rozdil v akcelaraci byl opravdu hodne znat. o co zkratis, o to to pak toci vic pri dane rychlosti (coz me osobne vubec nevadi, kdyz treba na dalnici budou otacky o 10% vyssi), ale za ty prachy nic rychlejsiho neporidis.
proste takovy napad, kdyz by si resil nedostatek vykonu a nechtel jeste preplnovat.
takhle to vypada v praxi (kratsi o 15%)
https://www.youtube.com/watch?v=b_xTtVa ... A&index=20
proste takovy napad, kdyz by si resil nedostatek vykonu a nechtel jeste preplnovat.
To se mi líbíMarbo píše:nekde uz se s tim prudil, ale zatim bez uspechupodle me nejlevnejsi reseni jak zlepsit akceleraci je jiny staly prevod. je to tak za 15-20tis, zkratis prevodovku o 10 az 20% (podle toho co si vyberes). kdysi jsem to udelal na motorce (o 13%), rozdil v akcelaraci byl opravdu hodne znat. o co zkratis, o to to pak toci vic pri dane rychlosti (coz me osobne vubec nevadi, kdyz treba na dalnici budou otacky o 10% vyssi), ale za ty prachy nic rychlejsiho neporidis.
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
onsad píše:Beaver nás asi opustil, jak se zdá.
Ty jo, tak jsem si tak vzpomněl na doby minulé...http://ohlasy.webgarden.cz/rubriky/venk ... odlne-lidi
Dnes je to koukám jednodužší...
...jen se nic vlastně nezměnilo...
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Bilsteiny tlumice, Whiteline stabiky, lamelovy diff, kratsi OEM staly prevod a bude to neskutecne zabavne auto... nac vymyslet nesmysly, kdyz to jde jednoduse a efektivne. A az to nebude stacit, tak kompresor. Problem solved. 
S tím převodem kratším je to dobrý napad,jen by mě zajímalo kolik ma Zetko v serii maximalku? jako danou převodem když pominu vykon ktery je potřeba k její dosažení.Taky nad tím uvažuju že bych to pokratil jestli daš 15% okolik se sníži maximalka,když pak foukneš vykon nahoru aby to zas nechybělo a jezdit nekde v omezovači 
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
teoreticka maximalka bude hodne velka, jednou jsem dal tachometrovych 250 na 5 a tocilo to neco pres 6000rpm (HR verze ma redline 7500rpm), nebal bych snizeni maximalky v pripade jineho staleho prevodu. je vubec potreba,aby to jelo 250,kolikrat jdes pres 200-220 
já teď našel video kde s 370Z po odblokováni na válcich dali při 7600ot na 6st 390kmh tak to je mazec nevím teda proč to mají takhle dlouhe ty převody když maji omez na 250kmh. To tam mužou davat už z výroby kratčí převod nebo jinak odstupňovanou převodovku aby to bylo hbitější.
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012